Gezonde voeding

De meeste mensen denken dat ze gezond leven, maar uit diverse onderzoeken blijkt het tegendeel waar te zijn. Gezond eten volgens het voedingscentrum is iets anders dan we tegenwoordig als richtlijn zouden moeten aanhouden. Dit is vooral zorgwekkend als je nagaat dat we eigenlijk minimaal 400 gram groente en drie stuks fruit per dag nodig hebben om de dagelijkse hoeveelheid vezels, vitaminen en mineralen te halen. Deze voeding noemen we basische voeding en is de tegenhanger van zuurvormende voeding zoals brood, pasta , suikers en eiwitten in vlees, vis en zuivel. Onze westerse leefstijl maakt dat we snel en gemakkelijk willen eten en dus sterk verzurend bezig zijn. Als we te lang te veel zuren tot ons nemen en te weinig basen, raakt de hoeveelheid mineralen op en de zuur-basen huishouding op den duur verstoord. Er ontstaan dan ophopingen van afvalstoffen in het lichaam, de zogeheten slakken. Deze veroorzaken op den duur vervelende lichamelijke klachten. Voldoende inname van groente en fruit is dus erg belangrijk voor een fit en vitaal leven tot op hoge leeftijd.

Zuur Basen Balans

Anyway Vitaal ontzuren en ontslakken

Om de gevolgen van verzuring terug te dringen moeten we het lichaam helpen om afvalstoffen uit te scheiden. Dit gebeurt via de adem, urine , huid en ontlasting. Maar naarmate we ouder worden gaat dit moeilijker en kunnen we hierin ondersteuning gebruiken. Ondersteuning bieden we op diverse aspecten, voeding is er een.

Voedingsdagboek

Anyway Vitaal voedingsdagboek

Met behulp van een voedingsdagboek krijgen we inzicht in jouw voedingspatroon. Van ingevoerde ingrediënten worden onder andere de zuur-basen verhouding en de glycemische index (GI), een maat om aan te geven hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen, berekend. Dit geheel kan vervolgens als rapport worden afgedrukt. Aan de hand van het rapport dat hieruit voortkomt, kunnen we je bewustzijn geven over de gevolgen van dit eetpatroon en hoe dit te wijzigen naar meer energie en een betere vertering en dus meer vitaliteit.

Supplementen

Anyway Vitaal workshop 1Ter ondersteuning van het in balans krijgen van het zuur basen evenwicht, zijn mineralen onmisbaar. Ze zijn de tegenhanger van de zuren immers. Bij Anyway Vitaal is er nu een mooi en krachtig supplement verkrijgbaar dat Rain Soul & Core heet, een krachtige super oxidant en een sterke ontgifter bestaande uit koudgeperste zaden in een handig zakje, die maakt dat we per portie een enorme mineralen boost van krijgen en die helpt om de zuur graad snel te herstellen. Eenvoudig in te nemen en ook makkelijk voor onderweg. Meer hierover weten, neem dan contact op en ik laat je de effecten zien in het bloed!